Κοινωφελής εργασία με αποκλεισμούς και παράπονα

koinwfelis_erg

Την έντονη αντίθεσή του στη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας στο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε επιστολή του προς τον. Όπως επισημαίνει ο κ. Αγοραστός,

Με πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας των μακροχρόνια ανέργων, με την αρχή να κάνει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος εγγράφως εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να μην υπάρξει η εξαίρεση Δήμων και Περιφερειών από το πρόγραμμα αλλά να υπάρξουν θέσεις στο σύνολο των Ελληνικών περιοχών.

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για τους 51 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, στους οποίους θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης απασχόλησης, δυστυχώς αφήνει εκτός πολλές περιοχές της χώρας και τους ανέργους που κατοικούν σ' αυτές.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, εμμένει στην πάγια θέση της, πως το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανοίξει για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες και μάλιστα με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν αποτελούν, βεβαία, λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ωστόσο είναι μία ανακούφιση για χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς η διάρκεια των νέων αυτών προγραμμάτων θα είναι πλέον 8μηνη αντί 5μηνη στο παρελθόν.

 Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας υλοποιώντας μια δικαιότερη κατανομή, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ανεξαιρέτως».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …