Νέοι άνεργοι: Επιδοτούμενο πρόγραμμα

egf-fokas-afisa

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ)  πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και αυτοαπασχόλησης/επιχειρηματικότητας για νέους άνεργους 15 έως 29 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της εκχώρησης αρμοδιοτήτων της ΕΥΕ-ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην  Ένωση Φορέων ΕΣΕΕ – ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΕΕΔΕ, ως Αρχή Διαχείρισης για την υλοποίηση εξατομικευμένων υπηρεσιών που αφορούν στο έργο: «Χορήγηση χρηματοδοτικής συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 για τη χρηματοδότηση ενεργητικών μέτρων για την αγορά εργασίας ύστερα από απολύσεις και αυτοαπασχολουμένων των οποίων η δραστηριότητα σταμάτησε στα καταστήματα ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ Α.Ε. στην Ελλάδα» (κωδικός EGF/2014/013 EL/ODYSSEFS FOKAS).

Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου συμπεριλαμβάνεται και η παροχή εξειδικευμένων ενεργειών σε 500 άνεργους νέους, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ανέργων με μακροχρόνια απουσία από τα συστήματα απασχόλησης / αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης, κατάρτισης, ή εκείνων οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλές πιθανότητες να ενταχθούν στην συγκεκριμένη κατηγορία (ΝΕΕΤ΄S, νέοι άνεργοι απομακρυσμένοι από την εργασία, εκπαίδευση, κατάρτιση).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 60% από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020 (ΕΤΠ, εφεξής) και κατά 40% από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υλοποίηση των ενεργειών του ως άνω προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκης και στο Βόλο και απευθύνεται στους ανωτέρω συνολικά 500 ωφελούμενους νέους άνεργους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

Επαγγελματική συμβουλευτική

Προβλέπονται 25 ατομικές συνεδρίες υποστήριξης

Κατάρτιση

Η κατάρτιση περιλαμβάνει συμμετοχή είτε σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών, είτε σε προγράμματα εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης-κατάρτισης μικρότερης διάρκειας. Για τις 300 ώρες συμμετοχής στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα συμμετοχής.

Προώθηση επιχειρηματικότητας

Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στη συγκεκριμένη ενέργεια θα λάβουν χρηματοδότηση για την υποστήριξη της νέας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Επιδότηση κινητικότητας

Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, οι συμμετέχοντες πρόκειται να λάβουν υποστήριξη για την αλλαγή τόπου κατοικίας, ως αποτέλεσμα της εξεύρεσης εργασίας σε άλλο τόπο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.

Πληροφορίες για το Έργο

Η αναλυτική πρόσκληση του Έργου θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (www.inegsee.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα των Εξειδικευμένων Κέντρων Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ) (www.ekpaine.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα Εξειδικευμένα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ ως εξής:

ΕΚΠΑ Αθήνας

Διεύθυνση: Εμμ. Μπενάκη 71Α Τ.Κ. 10681, ισόγειο

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00

Δήμητρα Ζυγούρη 210-3327779, -721, -722

ΕΚΠΑ Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Αισώπου 24 & Προμηθέως, Τ.Κ. 54627, 2ος όροφος

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00

Νατάσα Περπερίδου, Μαρία Ιωαννίδου 2310385810 – 14

Περιφερειακό Παράρτημα  ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Θεσσαλίας – Λάρισα

Διεύθυνση: Τζαβέλλα 4, Τ.Κ. 41222, Λάρισα

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00

Κωνσταντίνος Παναγούλης, Φανή Χρήστου 2410537489, 90

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …