Μεσάνυχτα κατατέθηκαν νέες τροπολογίες

ypourgeio-oikonomikwn_2014_4_1_14_39_50_b1

4 νέες τροπολογίες κατέθεσε τα μεσάνυχτα στη βουλή το υπουργείο Οικονομικών, με την κυριότερη να αφορά στην έκπτωση φόρου εισοδήματος και στη σύνδεση του με τα τέκνα.

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης και προβλέπει μείωση στην έκπτωση φόρου εισοδήματος από 2.100 για εισόδημα 21.000 ευρώ -που ίσχυε έως σήμερα βάσει του νόμου 4172/2013, στα 1.900 ευρώ «για το φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα», υπό την προϋπόθεση ότι «το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ».

Η μείωση του φόρου καθορίζεται στα 1.950 ευρώ για φορολογούμενο με ένα τέκνο, στα 2.000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο τέκνα και σε 2.100 ευρώ για φορολογούμενο από τρία τέκνα και άνω, ενώ αποσαφηνίζεται το φορολογητέο εισόδημα όσων ασκούν ατομική αγροτική δραστηριότητα στην περίπτωση που λαμβάνουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις και εξομοιώνεται συντελεστής φορολογίας των προσωπικών εταιρειών που χρησιμοποιούν απλογραφικά βιβλία με εκείνες που χρησιμοποιούν διπλογραφικά. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ένας συντελεστής που ορίζεται στο 29% για τη φορολόγηση κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι υπόχρεοι, οι οποίοι τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Εντωμεταξύ οι άλλες τρεις τροπολογίες, κατατέθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον τρόπο καταβολής του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, και για τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες ορίζει ότι η καταβολή του τιμήματος σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Η πρώτη καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η δεύτερη εντός ενός έτους από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη εντός δυο ετών από τη χορήγηση της άδειας.

Εάν κάποιος δεν καταβάλλει μία δόση εκπίπτει και τη θέση του λαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία «λειτουργεί ως κίνητρο για τους υποψηφίους προς αδειοδότηση και συνάδει με τον υγιή ανταγωνισμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Η δεύτερη και η τρίτη τροπολογία του υπουργού Επικρατείας τις οποίες υπογράφει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφορούν στις εφημερίδες και στα περιοδικά έντυπα.

Συγκεκριμένα, «καθιερώνεται για όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες ειδική σήμανση γραμμικού κώδικα ή εικονοστοιχείο (Barcode-Pixel) που πρέπει να φέρουν σε ευδιάκριτο εξωτερικό σημείο».

Για τους παραβάτες της διάταξης, η τροπολογία προβλέπει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Η τελευταία τροπολογία, υποχρεώνει τις εκδότριες επιχειρήσεις καθημερινού και περιοδικού Τύπου να υποβάλλουν στοιχεία κόστους των αγαθών που περιλαμβάνονται στις εκδόσεις τους ως προσφορές, ώστε κατά την αιτιολογική έκθεση «η καθιέρωση όρων διαφάνειας και η ενίσχυση της ευχέρειας ελέγχου της διακίνησης των συγκεκριμένων αγαθών (περιοδικών και εφημερίδων)».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …