Εξευτελίζουν τους ανέργους στον ΟΑΕΔ Σύρου(VIDEO&ΦΩΤΟ)

20120107_222137

Eικόνες ντροπής επικράτησαν σήμερα στον ΟΑΕΔ Σύρου. Πλήθος κόσμου σχημάτισε ουρές έξω από το υποκατάστημα προκειμένου να καταφέρει να εξυπηρετηθεί, με τον αριστερό Πρωθυπουργό της χώρας να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να μας μιλά για δυναμική στην κυβέρνησή του λόγω του ανασχηματισμού, όταν οι πολίτες του ταλαιπωρούνται και εξευτελίζονται από το κράτος που έχει δημιουργήσει η δική του κυβέρνηση....!!!!

Οι περισσότεροι προέρχονται απο την Μύκονο, που ήρθαν στην Σύρο γιατί ο μοναδικός υπάλληλος του ΟΑΕΔ στο γειτονικό νησί δεν του ανανέωσαν την σύμβαση του με αποτέλεσμα κάθε Τρίτη πρωί Μυκονιάτες και αλλοδαποί να έρχονται σωρηδόν στην Σύρο. Πήραν το πρωινό καράβι από τη Μύκονο, προκειμένου να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το πενιχρό επίδομα των 350 ευρώ.
20120107_221642

Πλήρωσαν εισιτήρια, διατροφή και στο τέλος τους  ενημέρωσαν οτι θα πρέπει να μείνουν και μια ημέρα γιατί όπως δήλωσε η προϊσταμένη μέσω των αστυνομικών οι οποίοι χρειάστηκαν για να επιβάλλουν την τάξη, το σύστημα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερους απο 60 ανέργους.

Οργισμένοι δήλωσαν στο Cyclades24 ότι το Γραφείο της Μυκόνου που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στη Μύκονο, πρόσφατα έκλεισε αναγκάζοντάς τους να βιώνουν τη σημερινή ταλαιπωρία.
20120107_222334
«Μας ενημέρωσαν οτι θα εξυπηρετηθούμε και θα επιστρέψουμε στην Μύκονο και μας ζητάτε να μείνουμε και μια μέρα; Ήρθαμε να πάρουμε 350 ευρώ και θα αφήσουμε τα 200 ευρώ εδώ; Ξεκινήσατε την δουλειά στις 10.00 και στις 11.30 σχολάσατε…»

Οι σκηνές που αποτύπωσε η κάμερα του ΛΟΓΟΥ και του logotypos.gr αποτελούν ντροπή  για μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία. Μικρά παιδιά,  με τα παιχνίδια στα χέρια, να κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν από εξοργισμένους  ανθρώπους  που περίμεναν  να εξυπηρετηθούν και οικογένειες που έκαναν ολόκληρο ταξίδι για  να διαπιστώνουν με πικρία  την ανετοιμότητα  του κράτους να πράξει έστω και  τα στοιχειώδη.

20120107_221543

Οργισμένοι δήλωσαν στο ΛΟΓΟ ότι το Γραφείο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στο πιο πλούσιο νησί των Κυκλάδων, τη Μύκονο, πρόσφατα έκλεισε αναγκάζοντάς τους να βιώνουν τη σημερινή Οδύσσεια: «Το έκανε επίτηδες ο Νόμος … γιατί θέλει να εκμεταλλεύεται τη μιζέρια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά  ένας εξ αυτών, εκφράζοντας την ευχή  να μην επαναληφθούν  ούτε να βιώσουν μελλοντικά  παρόμοιες καταστάσεις. 
ΠΗΓΗ: logotypos.gr, cyclades24.gr

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Παντελώς αχρειάστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη …