Δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση οχήματος εάν δεν....

Με έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε7 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστίμων.

Από τη διατύπωση των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει ότι, δεν μπορεί να επέλθει μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν εξοφληθούν προηγουμένως τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και δεν αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …