Φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που λήγουν την Τρίτη

Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που λήγουν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017:
Υποχρεώσεις Φυσικών Προσώπων: Καταβολή της 5ης και τελευταίας δόσης ΕΝΦΙΑ

Υποχρεώσεις Επαγγελματιών Και Επιχειρήσεων:Ενδεικτικές υποχρεώσεις πληρωμής:

  • Πληρωμή Ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2016
  • Πληρωμή χρεωστικού υπολοίπου δηλώσεων ΦΠΑ, από επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία και υποβολή μηδενικών ή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία για τον Δεκέμβριο 2016
  • Πληρωμή χρεωστικού υπολοίπου δηλώσεων ΦΠΑ, από επιχειρήσεις με απλογραφικά (Β’ κατ.) βιβλία και υποβολή μηδενικών ή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά (Β’ κατ.) βιβλία για το 4ο Τρίμηνο του 2016
  • Πληρωμή εισφορών -τελευταία φορά ως- ΟΑΕΕ 6ου διμήνου 2016
  • Πληρωμή παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ-20%-3% κλπ) που αφορούν στον Νοέμβριο 2016
  • Πληρωμή 5ης δόσης & τελευταίας ΕΝΦΙΑ Νομικών Προσώπων-Οντοτήτων (εταιρειών)

Υπενθυμίζουμε ακόμα:

  1. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 καταβάλλεται και η 2η δόση δηλώσεων ΦΠΑ, από επιχειρήσεις με διπλογραφικά (Γ’ κατ.) βιβλία (1η δόση ήταν 30/12) του μηνός Νοεμβρίου 2016 . (Αφορά επαγγελματίες & επιχειρήσεις που κατέβαλλαν τον ΦΠΑ σε 2 δόσεις για Νοέμβριο)
  2. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΑΠΔ-ΙΚΑ για κοινές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις οικοδομοτεχνικών έργων.
  3. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας).

Επίσης:

  • Εντός 30 ημερών πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά στο Ε9 όλες οι αλλαγές στην ακίνητη περιουσία που γίνονται μέσα στο έτος.
  • Η «Δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» (Μισθωτήριο κατοικίας, επαγγ.στέγης κλπ) υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επομένου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίηση της.

Παραδείγματα κατανόησης:

  1. Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 1 Απριλίου: το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου.
  2. Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 30 Απριλίου: το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή φαίνεται να έχει κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη …