Η εργοδοτική ασυδοσία στο απόλυτο μεγαλείο της-Απαγόρευση γάμου και τεκνοποίησης

Αναστάτωση επικρατεί σε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ τοπικών συμφερόντων στην Πάτρα, από το έγγραφο που έδωσε στις γυναίκες εργαζόμενες της η διοίκηση του, από τις οποίες ζητούσε ξεκάθαρα, να υπογράψουν ότι θα υποβάλλουν την παραίτηση τους, χωρίς αποζημίωση και διεκδικήσεις, αν μείνουν έγκυες, ή αν παντρευτούν.
Το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις πριν μερικά 24ωρα, με κάποιες από τις εργαζόμενες, να ενημερώνουν μέλη του σωματείου τους.
Άμεση ήταν η παρέμβαση και επενέβη η επιθεώρηση Εργασίας, χαρακτηρίζοντας παράνομο και χωρίς ισχύ το εν λόγω έγγραφο, αλλά ο εργοδότης δια των εκπροσώπων του, προέβη την επόμενη κίνηση του.
Απαίτησε από τις ανύπαντρες ή άτεκνες μέχρι στιγμής εργαζόμενες του, να του υποσχεθούν, οι μεν πρώτες ότι δεν θα παντρευτούν, οι δε δεύτερες ότι αν θέλουν να παραμείνουν στην εργασία τους, δεν θα νιώσουν την μητρότητα!!!!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr, επικρατεί έκρυθμη κατάσταση στην εν λόγω αλυσίδα τοπικών συμφερόντων, που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει με άλλο περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.
Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης προς Σκόπια και Τουρκία: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους

Για την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες, και …