Τώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά "εκδικητικής" απόλυσης

Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης σε συνάδελφό τους, γυναίκα συνδικαλίστρια που απολύθηκε από  την εταιρεία «Hellenica ΑΕ», που στεγάζεται στο κατάστημα «Hondos Center» στην Πάτρα, τα μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαίας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας φωνάζουν συνθήματα για εκδικητική απόλυση, ενώ στην σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη συνάδελφο από την εταιρεία Hellenica (στο κατάστημα hondos center στην Πάτρα), που θέλησε να δώσει το παρόν στην μεγάλη πανεργατική απεργία πέρυσι στις 4 Φλεβάρη 2016, δηλώνοντας απεργός και η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Σήμερα διεκδικούμε και δικαστικά την επαναπρόσληψή της. Η συγκεκριμένη απόλυση ήταν δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση, γι΄αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική.

Το σωματείο μας είχε προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην εργοδοσία της hondos center αλλά και στην εταιρεία Hellenica A.E. ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση. Επίσης με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και συλλόγων πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα στην Πάτρα. Τώρα για μια ακόμα φορά στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου και απαιτούμε την επαναπρόσληψή της.

Δεν διαπραγματευόμαστε την συνδικαλιστική μας δράση. Δεν θα αφήσουμε να μας φυμώσει η εργοδοσία για να βγάζει ανενόχλητη τα κέρδη της. Γι αυτό δεν αφήνουμε να περάσει η τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης. Οργανωνόμαστε μαζικά στο κλαδικό μας σωματείο. Η μαζικοποίηση του σωματείου είναι η καλύτερη απάντηση.

Καλούμε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν θέση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην συνάδελφό μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου.

Συμπαραστεκόμαστε, στηρίζουμε μαζικά την συνάδελφο στο δικαστήριο.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιθεώρηση-Εργασίας:-Σκουριές – Χαλκιδική-Αναγκάζουν εργαζόμενους σε 11ωρη εργασία κάτω από τη γη

Σε 11ωρη εργασία κάτω από τη γη σε δύσκολα τεχνικά έργα αναγκάζει εργαζόμενους στις Σκουριές Χαλκιδικής η εταιρεία «Τεχνοχημική ΕΠΕ», …