Προσδιορίστηκαν 150 καινούργιες θέσεις

Προσλήψεις 150 ατόμων στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, επιτρέπονται με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), για την ΑΕΜ, στην υγειονομική κάλυψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και υπηρεσίες διερμηνείας

Η τροπολογία ορίζει ότι για τις προσλήψεις αυτές, θα συναφθούνσυμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με απόφαση του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ ΑΕ, που εγκρίνεται από τον υπουργό Υγείας. Οι προσλήψεις θα γίνουν για την υποβολή προτάσεων στο εθνικό πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό των προσφύγων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκαλείται ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ, η οποία είναι επιχορηγούμενος φορέας της γενικής κυβέρνησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, εφόσον γίνει υπέρβαση στο ανώτατο όριο προσλήψεων που προβλέπεται για τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης.  Το προσωπικό θα προσληφθεί – όπως επισημαίνει το ΓΛΚ – για την άμεση κάλυψη εκτάκτων αναγκών στελέχωσης των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών.

Στην ίδια τροπολογία, προβλέπεται επίσης, η τοποθέτηση ενός επιστήμονα με εμπειρία συμμετοχής σε επιτροπές ή ομάδες εργασίας του εσωτερικού ή εξωτερικού, για σπάνια ή πολύπλοκα νοσήματα, με τον αναπληρωτή του, που ορίζεται από τον υπουργό Υγείας.

Διευκρινίζεται ότι στο ΚΕΣΥ, έχει συγκροτηθεί «Εθνική Επιτροπή για Σπάνια Νοσήματα – Παθήσεις», η οποία απαρτίζεται από 11 μέλη με τους αναπληρωτές τους, και τα οποία διορίζονται από τον υπουργό Υγείας. Ένα από αυτά τα 11 μέλη, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τα σπάνια νοσήματα που είχε συγκροτηθεί με την απόφαση της Κομισιόν στις 30/7/2013.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος αυτός δεν υπάρχει, επειδή δεν ανανεώθηκε η εντολή της παραπάνω ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι, αντί για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε., με την τροπολογία, ορίζεται μέλος στην Επιτροπή του ΚΕΣΥ για τα σπάνια νοσήματα, ένας επιστήμονας με εμπειρία συμμετοχής σε επιτροπές ή ομάδες εργασίας του εσωτερικού ή εξωτερικού, για σπάνια ή πολύπλοκα νοσήματα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η απόφαση είχε ληφθεί το 2020, αλλά είχε «παγώσει». Από …