Νέο καιρικό "χτύπημα": Ο κυκλώνας "Ζήνωνας" (ΦΩΤΟ)

Μετά το πέρασμα της «Ευριδίκης» από σήμερα  σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ενδέχεται να χτυπήσει στη χώρας μας ο Μεσογειακός κυκλώνας Medicane.

Πρόκειται για έναν κυκλώνα, που έχει τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το «μάτι» του).

«Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Σε νεότερη ανάρτησή του, προσθέτει ότι από Δευτέρα έχουμε οριστικά...χειμώνα:

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν για σήμερα οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Στην Ζάκυνθο, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος του νησιού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «λόγω της συνεχιζόμενης διάρκειας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της περιορισμένης -για τους γνωστούς λόγους- αποκομιδής των απορριμμάτων, τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου έως και την Κυριακή, 19/11/2017».

Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα, ενώ καλεί τους πολίτες, έως την Κυριακή 19/11/2017 να μη βγάζουν στους δρόμους και στους κάδους ογκώδη ή απορρίμματα, «δεδομένου ότι έχουμε και την εμπειρία των πλημμυρικών φαινομένων του προηγούμενου χειμώνα».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Παντελώς αχρειάστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη …