Να αποσύρει την τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που διαστρευλώνει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την επταήμερη εργασία την ίδια ώρα την θεσμοθετεί με τροπολογία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο άρθρο 3 της επίμαχης τροπολογίας για τις ομάδες εργασίας του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται ότι «οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, οι δε υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτές αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4354/15». Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν ορίζει την επταήμερη εργασία κι ότι η διαρκής επταήμερη απασχόληση είναι πάγια πολιτική στόχευση της ΝΔ η οποία προχωράει στην Ευρώπη από τους συμμάχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ την συγκεκριμένη τροπολογία λέγοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να παραδεχθεί το λάθος της και να αποσύρει την τροπολογία.

Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετεί την επταήμερη εργασία την ώρα που διαστρευλώνει τις δηλώσεις του Μητσοτάκη

Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετεί την επταήμερη εργασία την ώρα που διαστρευλώνει τις δηλώσεις του Μητσοτάκη

Να αποσύρει την τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που διαστρευλώνει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την επταήμερη εργασία την ίδια ώρα την θεσμοθετεί με τροπολογία.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο άρθρο 3 της επίμαχης τροπολογίας για τις ομάδες εργασίας του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται ότι «οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, οι δε υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτές αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4354/15».

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν ορίζει την επταήμερη εργασία κι ότι η διαρκής επταήμερη απασχόληση είναι πάγια πολιτική στόχευση της ΝΔ η οποία προχωράει στην Ευρώπη από τους συμμάχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ την συγκεκριμένη τροπολογία λέγοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να παραδεχθεί το λάθος της και να αποσύρει την τροπολογία.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Motor Oil: Πρόταση εξαγοράς της Ηλέκτωρ έναντι 114,7 εκατ. ευρώ

Σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάκτωρ για την απόκτηση της Ηλέκτωρ βρίσκεται η Motor Oil Σε …