Ατομικός κουμπαράς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί πώς λειτουργεί μέσω ΤikTok

«Ο ατομικός κουμπαράς αφορά όλους τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας αλλά και όλους τους νέους κάτω των 35 ετών» εξήγησε μεταξύ άλλων o Kυριάκος Μητσοτάκης

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες αναφορικά με τον ατομικό κουμπαρά, δηλαδή την αποταμίευση και τις ασφαλιστικές εισφορές, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το ΤικΤοκ.

Αξιοποιώντας την αμεσότητα της πλατφόρμας, ο κος Μητσοτάκης εξήγησε πως η αποταμίευση γίνεται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων και επί της ουσίας είναι χρήματα που ούτως ή αλλιώς παρακρατούνται από τις συντάξεις αλλά πλέον ανήκουν εξ αρχής στον εκάστοτε ασφαλισμένο και δεν αξιοποιούνται για την πληρωμή των συντάξεων των γηραιότερων πολιτών.

«Ο ατομικός κουμπαράς αφορά όλους τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας αλλά και όλους τους νέους κάτω των 35 ετών» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων έως 10.5.2024

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, υπουργείο εργασίας από 8 …