Παρέμβαση της ΟΛΜΕ προς υπουργείο για τα προβλήματα στην τεχνική εκπαίδευσης

Fox_seminar_1Με υπόμνημα της προς την υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού & Παιδείας Ευφροσύνη Δημάκου – Κιάου, παρεμβαίνει η ΟΛΜΕ, σε μία σειρά προβλημάτων που απασχολούν την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, προτείνοντας παράλληλα και τα αντίστοιχα μέτρα για την άμεση επίλυσή τους.

Στο υπόμνημα της ΟΛΜΕ, σημειώνονται:

  1. Θεωρεί αναγκαίο για φέτος και επειδή οι τομείς και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα επαναλειτουργούν έπειτα από δύο χρόνια, να ληφθεί πρόνοια ώστε να λειτουργήσουν τα νέα αυτά τμήματα στη Β΄ τάξη με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα από όσους προβλέπεται στις διατάξεις για τη λειτουργία των ΕΠΑΛ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν αυτές οι ειδικότητες. Κατ’ επέκταση προτείνεται για προφανείς λόγους να ισχύσει το ίδιο και για όλες τις άλλες ειδικότητες των ΕΠΑΛ.

  2. Τονίζει την ανάγκη να διατεθούν στις σχολικές μονάδες της ΤΕΕ αμέσως όλα τα βιβλία ειδικότητας και να ληφθεί ειδική μέριμνα για την εκτύπωση και διανομή βιβλίων που θα διδαχτούν στις ειδικότητες που επαναλειτουργούν στα ΕΠΑΛ, μετά την επιστροφή των καθηγητών που ήταν σε διαθεσιμότητα – γιατί τα τελευταία δύο χρόνια αυτά τα βιβλία δεν εκτυπώνονταν.

  3. Αναφορικά με το νέο κανονισμό των εργαστηριακών κέντρων / ΕΚ (Υ.Α. με αρ. Πρωτ. 95978/Δ4/17-06-2015), στο άρθρο 12 και σε όσα διαλαμβάνονται σχετικά με τον χαρακτηρισμό των εργαστηρίων κατεύθυνσης του Μηχανολογικού Τομέα -επειδή δεν περιλαμβάνεται το εργαστήριο των Εργαλειομηχανών από τα πιο βασικά εργαστήρια του μηχανολογικού τομέα, με βαρύ και εξειδικευμένο εξοπλισμό, που απαιτεί και ανάλογη αντιμετώπιση-, προτείνει να συμπεριληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα.

  4. Τέλος, θεωρεί αναγκαίο να εξασφαλιστεί στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ η δυνατότητα πρόσβασης και στα ΑΕΙ, η οποία μετατέθηκε -και με ασαφή τρόπο- σε μεταγενέστερο έτος απ’ αυτό που ο μαθητής έλαβε το απολυτήριό του, με το νόμο 4310/2014.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τράπεζα Πειραιώς: Μέρισμα για πρώτη χρονιά μετά από 16 χρόνια

Η Τράπεζα Πειραιώς θα καταβάλει μέρισμα σε μετρητά στους μετόχους της, ποσού περίπου 80 εκατ. …