Τη Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, θα επιβαρύνει το κόστος της απόσπασης των υπαλλήλων της Βουλής, μόνιμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που έχουν εκλεγεί περιφερικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι ή μέλη δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και οι οποίοι θα μπορούν με αίτησή τους να αποσπώνται για το διάστημα της θητείας τους, σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ εντός των διοικητικών ορίων της περιφέρειας ή του δήμου που έχουν εκλεγεί.
Όπως προβλέπει το άρθρο 2 των τροποποιητικών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Β Μέρος) που ψηφίστηκαν το βράδυ της Τρίτης από τη βουλή, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση:
«Όταν ένας υπάλληλος της Βουλής ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχθηκε σε οποιοδήποτε αξίωμα, πλέον θα μπορεί να παίρνει απόσπαση μέχρι τη λήξη της θητείας του για υπηρεσία ή ακόμα και την ίδια τη περιφέρεια, το δήμο ή την κοινότητα στην οποία εκλέθχηκε. Θα πληρώνεται το μισθό του κανονικά από τη Βουλή των Ελλήνων και όταν λήξη η θητεία του και δεν επανεκλεγεί θα τον περιμένει η θέση του στην Βουλή για να συνεχίσει την εργασία του!
Εάν, δε, υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή κενή θέση, θα μπορούν να αποσπούνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς την περιφέρεια ή τον δήμο, όπου ελέχθησαν. Η δαπάνη μισθοδοσίας των αποσπασμένων ως άνω υπαλλήλων θα βαρύνει τη βουλή.»