Καταδικάστηκαν Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, o Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Ν. Γκόλας και Δ. Κατηρτσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Παπαδιώτης και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Λώλης και Δ. Θεμελή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρώην Δημοτικού Συμβούλου της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" Κ. Τσάγκα.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι γιατί ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισαν την παραχώρηση χωρίς δημοπρασία της πλατείας Μαβίλη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης από το 2013, σε επιχείρηση λούνα παρκ.

Το ίδιο δικαστήριο, αθώωσε τον επίσης κατηγορούμενο πρώην Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο.

Οι αιρετοί μετά την ποινή φυλάκισης στην οποία ακταδικάστηκαν, άσκησαν έφεση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας: Σημαντική δικαστική απόφαση για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Με μια πρωτοποριακή δικαστική απόφαση που δημιουργεί νομολογιακό δεδομένο για πολλούς εργαζόμενους αντίστοιχων δημοτικών επιχειρήσεων …